Arsuk

Den anden uge vi var på Grønland var med et noget uroligt vejr, med en del regn og et par enkelte stormvarsler men det er jo også meget rart at få set Grønland fra denne side så man ikke kun tror at det altid arter sig pænt med stille vejr og høj sol som i den første uge vi var her.

Fra Grønnedalen

De første par billeder jeg starter  med her er fra Grønnedal taget ud over Arsuk fjord. På en klar og en våd dag.

Dette billed er med for at vise at selv om vejret er vådt og kedeligt kan der godt være ganske flot alligevel, billederne er taget ganske kort tid efter hinanden men alligevel er der forskel af oplevelsen da lyset og den måde det påvirker omgivelserne på skifter hele tiden.

I dag har vi fået lov til at tage med læge båden til Arsuk det giver os en god mulighed for at komme lidt tættere på befolkningen og se hvordan de lever i dag.

Fjorden på vej mod Arsuk

 

 

Her kan i se et par meget våde billeder, men selv om det er vådt og gråt er det alligevel utroligt flot og storslået at opleve denne natur.

 

Fjorden på vej mod Arsuk

 

Byen ligger lige ud til vandet og ligger ikke særlig beskyttes for det hårde vej der kommer ude fra det åbne hav, husene er for det meste bygget af træ hvor de ligger  med god afstand mellem hinanden, byen var før i tiden en meget driftig fiskerihavn / By,  men da fiskeriet også på Grønland har hårde tider er der ikke mere så meget gang i byen.

tur gennem byen

 

Der er stadigvæk en fiskeri fabrik i byen, og der er heller ikke så mange mennesker tilbage der bor fast i Arsuk, i dag er der kun ca. 175 fastboende tilbage i byen, hvor man da det gik rigtig godt var omkring 400 menneske i byen, men man har alligevel fundet midler til at opføre en ny skole.

Og man har fået restaureret kirken inden for de sidste år, kirken som i vil få at se på senere billeder er rigtig flot, indvendig kan man næsten kalde den for hyggelig hvis man kan bruge denne betegnelse om en kirke,
men det er nu mit indtryk af kirken.

Kirken Arsuk

Vi fik en hel lille historie om kirken og byen, da vi for at komme ind i kirken måtte finde den fungerende præst så han kunne lukke os ind, og at man får en lille historie med omkring kirken og byen hvordan den har udviklet sig fra tidlige tid til i dag  gør det hele meget mere spændende når det så også bliver fortalt af en af de lokale beboere.

kirken Arsuk

 

Her ser i så kirken indvendig, jeg syntes den virker hyggelig på mig, med sine træbænke hvide stolper, sin enkle men meget flotte altertavle og lysekronerne i loftet til levende lys.

Kathe – Tim foran kirken

 

 

 

 

Her er det Käthe og Tim der er fotograferet med den røde kirke i baggrunden.

 

 

Kirkegård Arsuk

 

 

Kirkegården bliver pyntet flot med kunstige blomster som lyser rigtig meget op nok især på denne tid af året hvor naturen er i nogle ret mørke farver.

 

tur gennem byen

 

 

 

 

EN våd og lidt gyngende dag er ved at være slut, selv om det var koldt og vådt var det alligevel en meget spændende dag fyldt med mange nye og flotte indtryk.

 

 

Efter hjemkomsten fra Arsuk klarer det lidt op og vi får en fantastisk afslutning på dagen.