1. etape

Vi stater fra Port La Nouvelle kl. 0945 da jeg har valgt at starte på hold 2 . 
Vi lægger ud med et tempo der egentlig overrasker mig da jeg nok ikke havde forventet et så hurtigt tempo den første dag når man tænker på hvad der venter forude, men det gik meget godt og man begynder at finde sin rytme , selv om det siges at etapen er rimelig flad går det hele tiden op og ned , vi begynder så småt at støde på de første små knolde , men selvom det er de lidt mindre knolde kan man godt blive lidt overrasket når det er første gang at man kører i bjergene og man finder hurtigt ud af at det ikke er bakken derhjemme.
Første top vi møder er
Col De Bedos som er 485 m.o.h.
men det går ganske godt med at komme op, frokost på toppen i ca. 40 min .
Så var det tid til at komme videre , ud på den første nedkørsel hvor hastigheden nærmer sig de 55 km.t . Har man ikke prøvet det før, virker det af meget, når man kører og kan kikke udover tingene, virker meget hurtigere ind hjemme.
Inden man falder rigtig til i sadlen igen er den næste knold klar til at blive overvundet det er
Chateau Tarmes på 610 m.o.h
Det er så her at jeg finder ud af at det nok er det forkerte hold jeg har valgt at starte på, for da vi når ca. halvvej op må jeg slippe de andre , så jeg må jo være ærlig over for mig selv og indrømme at min trænings tilstand ikke rigtig er hvor den skal være, selv om jeg har kørt mange kilometer, jeg finder et tråd der passer til min puls, så jeg ikke syrer for hurtigt til. 
Men jeg når dog noget senere op, end de andre fra holdet, og vælger så at køre på hold 3 resten af vejen, da de er på toppen,da jeg når op
så det er helt fint jeg vil jo gerne holde hele ugen så jeg kommer igennem på en god måde uden at være helt ødelagt, så jeg føler at det er vigtigt at finde det hold man hører til på for at få så god en tur ´som det er muligt , nå videre igen nedad igen hen mod den sidste knold for i dag som er

Start i Port LA Nouvelle

En kæde der røg sig en tur.

Col De Bedos som er 485 m.o.h

Frokost

Col De la Louviero 599 m.o.h
efter bjerget og nedkørslen går resten af dagen noget op og ned da der ikke er ret mange fladestykker hernede, resten af dagen går godt for mig og man nyder næsten de seje ture opad bare for at få lov til at cykle i disse omgivelser, ja man kan ikke sige det for tit, der er utrolig smukt hernede, det gør det hele en hel del nemmere .
Fremme ved hotellet i Limoux.
Hjemme på hotellet får vil vores Sandwich og en cola til
Så står den på et bad og afslapning for mit vedkommende inden aftensmaden,
så jeg er helt klar til i morgen.
Tak for en god dag, hvor det så småt begynder at gå op for en, hvad det er man har begivet sig ud på .