grønland

 

                                                                                                    

Grønlandske flag                         Ivittuut Kommune

Ja så er vi hjemme efter vores tur til Grønland. 2003
Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle dem der har sørget for transport til og fra Grønnedal , som har været med til at gøre hele oplevelsen en del rigere, mange tak for det. Turen op foregik i en af de gamle Herkules maskine.

Vores oplevelser er koncentreret   omkring Grønnedal  som er flådestation  og ligger i Ivittuut kommune, med Arsuk fjord som vandvejen til Grønnedal Arsuk fjord er ca. 40 km. lang og nogle steder helt ned til 600 m. i dybden , men da området er så stort er det rigeligt til at fylde 3 uger hvis man godt kan lide at vandre i naturen, og mulighederne er store for at få mange dejlige oplevelser gennem de lange vandre ture.
Ivittuut kan oversættes med noget retning af grønt eller græsrige steder 

Billedet som i ser som hoved på hjemmesiden er af fjeldet  Kungnaat som er et motiv, som det er meget svært at holde kameraet fra,
men det vil i helt sikkert opleve hvis siderne har jeres interesse for det vil nok dukke op nogle gange. 

Når man har været på Grønland i næsten 3 uger er der rigtig mange  indtryk der skal bundfælde sig før det rigtig går op for en, hvilken stor oplevelse man har været udsat for, da naturen næsten helt kan tage pusten fra en, og så er afstandene så utroligt store så der er intet der bare lige er henne om hjørnet.

Vejret under vores ophold på Grønland var meget skiftende, men det er jo dejligt at opleve forskelligheden i vejret,  den første uge var med høj sol og op til 15 grader varme , anden uge var utrolig våd og med rigtig meget blæst,
tredje uge var kold ned til 5 graders frost og med sne, så vi har set Grønland i forskellige klæder alle med deres egen charme. 

Er du blevet interesseret i at vide mere om området og historien omkring fjorden kan du klikke ind på 

   Arsukfjorden  der kan du finde mange flere oplysninger både om Ivittuut, Arsuk og Grønnedal Og evt. hjælp til hvordan man kommer derop og muligheder for opholdet.

Vi  håber at der er nogle der får nogle dejlige indtryk ved at læse disse sider, og måske selv får lyst til at besøge området, er du til vandre ture og natur så er der mange muligheder i dette område for at få en af de helt store natur oplevelser.

Efter vi har været der, er basen desværre blevet ramt af spare kniven så den er der ikke længere, jeg ved ikke om der er noget tilbage af den i området, det var meningen at den skulle fjernes helt. Så der er lige pludselig kommet noget enestående historie ind i dette her, med en masse billeder af noget der ikke er mere.

Vi ønsker jer en rigtig god fornøjelse.

Familien Larsen Søndergade 3 Hyllinge

 

Oplysninger om forfatter
Alle foto er egne foto´s
Copyright © 2003[Steen Larsen Hyllinge  ]. Alle rettigheder forbeholdes.
Senest opdateret: marts 2018 kl 1400